Noderīgi linki

trešdiena, 2017. gada 8. marts

Saldie pavasara vēstneši!

                    Beidzot uzradās iemesls sasparoties un pamēģināt, gan groziņu uzpīt no papīra trubiņām, gan krokusus no kreppapīra. Palīdzēja man 2 jaukas rokdarbnieces youtubē.

https://www.youtube.com/watch?v=aWIxTIEOdqA  Trubiņu sagatavošana un groziņu pīšana.
https://www.youtube.com/watch?v=k0-ofdu409c       Krokusu veidošana.





Sākumā šķita, ka nekas neizdosies, trubiņas netinās, viens gals platāks, otrs krietni šaurāks, citas bija resnas un cietas, grūti locījās. Bet jau drīz vien izdevās panākt, lai trubiņas ir viena garuma, bet joprojām viens gals bija vairāk platāks, nekā vajadzētu. Kad tiku galā ar trubiņām trenējos pīšanā, kas ar nebija viegli, bet apbruņojoties ar pacietību, arī ar to tiku galā. Pieredze nenāk uzreiz, jāuzpin vairāki desmiti groziņi, lai darbs būtu glītāks. Bet priekš sava pirmā groziņa, šis šķiet pat tīri glauns.  Ar krokusiņiem gan nebija problēmu. 




2 komentāri:

  1. Šīs trubiņas laikam nav no avīzēm? (man noderētu padoms, ar ko gruntēt un krāsot...)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Manas trubiņas ir no parastā krāsainā papīra, jo īpaši nebija laika krāsot un apgūt krāsošanas tehniku, ne arī meklēt materiālu, bet nakotnē es arī gribētu izmantot krāsotās avīžu trubiņas. Kad meklēju pamacību kā pīt groziņus, tad redzēju arī video, kur krāso. Šis bus viens no tiem --> https://www.youtube.com/watch?v=x0vLQeSoaC4 .

      Dzēst